Vákuummasszázs

Vákuummasszázs

A vákuummasszázs egyesíti magában a hagyományos köpölyözést és a nyirokmasszázst. Vérkeringést, nyirokkeringést javító, és immunrendszer aktiváló hatását többféle probléma esetén is felhasználhatjuk.

A vákuummasszázs technika felfokozza a nyirokáramlást és a vérkeringést, ezáltal javul a bőr alatti kötőszövetek oxigénellátása és anyagcseréje. A felgyorsult keringés következtében erősödik a szervezet zsírégetési folyamata. A vákuummasszázs megerősíti a laza kötőszöveteket, visszaállítja azok rugalmasságát, a bőr feszesebb lesz. A vákuummasszázs rendkívül alkalmas a narancsbőr megszüntetésére, megelőzésére. A felgyorsult keringés következtében erősödik a szervezet zsírégetési folyamata. Megerősíti a laza kötőszöveteket, visszaállítja azok rugalmasságát, a bőr feszesebb lesz. A petyhüdt, ráncos bőr kisimítását, az elfáradt bőr regenerálását az egész testen egyaránt segítheti.

Hogyan zajlik a vákuummasszázs kezelés?

Üvegből készült, harang formában végződő szívócsövet (ún. köpölyözőt) helyeznek a kezelendő bőrfelületre. A harangban folyamatos, vagy pulzáló vákuumot hoznak létre, amelynek erőssége szabályozható. A vákuum azonnal beszippantja a bőrt, és vele együtt a bőr alatti zsírsejteket. A vákuummasszázs aktiválja a nyirokrendszert, majd a harangokat lassan elkezdik mozgatni a nyirokerek mentén. A mozgatás iránya a nyirokfolyás irányában, tehát lentről felfelé (láb irányából a felsőtest irányába) történik. A vákuum ereje a felszippantott zsírsejteket széttördeli, és kiszippantja a lerakódott méreganyagokat. A kisebb zsírsejtek, és a méreganyagok aztán a nyirokrendszer segítségével távoznak a szervezetből.

Mire figyeljünk a vákuummasszázs kúra alatt?

A felfokozott nyirokkeringés nemcsak a kezelés időtartama alatt áll fenn, hanem a következő napokban is folytatódik. Ezért fontos, hogy a vákuummasszázs kúra egész ideje alatt növeljük a folyadékfogyasztásunkat. Napi 1,5-2 l (lehetőleg szénsavmentes) ásványvíz elfogyasztására mindenképpen szükségünk lesz. Így tudjuk támogatni nyirokrendszerünket a salakanyagok elszállításában.